迈克尔·杰克逊中国网  - 歌迷论坛

加入MJJCN

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
楼主: Tara

MJ独唱专辑歌词完全翻译!(整理完成)

侠之大者

如果有可能的话希望楼主能把每首歌都像2、3、4楼那样加上一些词曲等相关信息!
补充一句,楼主真是太了不起了,辛苦了楼主!

侠之大者

希望楼主能增加迈迈独唱版的《we are the world》

3万

至尊天神

从朋友空间里看到speechless的歌词,非常有感觉。试着翻译了个诗经版的,为了形式整齐和格律,意译为主,有自己发挥的地方,大伙轻拍:)

从前面发现有白话文版本的和文言文版本的。

Speachless 无语
    作词、作曲:Michael Jackson

Your love is magical, that's how I feel                                   

But I have not the words here to explain  

Gone is the grace for expressions of passion  

But there are worlds and worlds of ways to explain  

To tell you how I feel  

爱即魔法,我心飞翔
难以言表,纵我痴狂。
恋汝至深,激情飞扬
千途万径,示我心香

But I am speechless, speechless

That's how you make me feel  

Though I'm with you I am far away and nothing is for real
=
When I'm with you I am lost for words, I don't know what to say  

难以言表,与汝对望。
咫尺天涯,疑入黄粱。
难以言表,与汝对望。
无语凝噎,疑入黄粱。

My head's spinning like a carousel, so silently I pray  

Helpless and hopeless, that's how I feel inside  

Nothing's real, but all is possible if God is on my side  

When I'm with you I am in the light where I cannot be found  

It's as though I am standing in the place called Hallowed Ground
神驰目眩,默祷上苍
无助无望,我心彷徨
镜花水月,世事无常
上苍有眼,圆我梦想
相依相伴,我愿得偿
亦真亦幻,我心流光

Speechless, speechless, that's how you make me feel  

Though I'm with you I am far away and nothing is for real  

I'll go anywhere and do anything just to touch your face  

There's no mountain high I cannot climb  

I'm humbled in your grace  
无以言表,与汝对望。
咫尺天涯,疑入黄粱
山高水远,我志轩昂
情愿为汝,翻山越洋。

Speechless, speechless, that's how you make me feel  

Though I'm with you I am lost for words and nothing is for real  

Though I'm with you I am far away, and nothing is for real  

Though I'm with you I am lost for words and nothing is for real  

难以言表,与汝对望。            
无语凝噎,疑入黄粱。
难以言表,与汝对望。
咫尺天涯,疑入黄粱。
难以言表,与汝对望。
无语凝噎,疑入黄粱。

Speechless

Your love is magical, that's how I feel  

But in your presence I am lost for words  

Words like,"I love you"

爱即魔法,我心飞翔
伺汝现身,言语无光。
我即失语,语若下方:
“我至爱汝,地老天荒”

2万

王者传奇

Come From Neverland

各位翻译的同学和楼主辛苦了!
终于弄好了,我自己也弄成了一个文档~
“ 食物只营养我的身体,你的名字却滋润我的身体和灵魂,使他们充满快乐。只要有你在我心中,我不再感到悲哀,也不畏惧死亡。 ”

1万

王者传奇

太全、太强大了!
找了好久,总算找到了!全拷了下来,准备装订成册。

2万

王者传奇

真是惊人之作!应该出一本书珍藏

1万

王者传奇

各位亲,你们是怎么拷这些内容的啊?我想保存打印出来,但保存下来文本格式不对?应该怎么拷啊?请教一下大家

7万

圣殿骑士

胥好

QQ
忠心谢分享 辛苦了点哈
It's all for love.L-O-V-E. Being aftered all the time,and never have been passed.

侠之大者

太好了 谢谢楼主
MJ还在,他的歌,他的舞,他的精神,他的爱,他的一切就在我们身边......

1万

王者传奇

LZ    辛苦了

2万

王者传奇

这个我一定要收藏
翻遍了我整本字典,找不出可以用来形容你的文字,你超越了人生的真实,也预示了这个世界不配拥有你

1万

王者传奇

收藏!!!谢谢楼主辛苦了!!!

1万

禁止发言

QQ
收藏了,谢谢楼主!
人生为棋
我愿为卒
行动虽慢
可谁曾见我后退一步

1万

王者传奇

谢谢楼主!
要是能做成歌词本就好了
Love transcends the barriers of death
you are in my heart forever                        爱超越死亡的障碍</strong>

侠之大者

膜拜一下。。。。。。。。KEEN大和楼主辛苦了!!!!!!!!!!!!!